Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

Økonomistyrelsen bliver til to

01-11-2011 Moderniseringsstyrelsen

Finansministeriet har fået en ny organisering. Det betyder blandt andet, at Personalestyrelsen bliver sammenlagt med dele af Økonomistyrelsen og Finansministeriets departement. Herudover etableres der en ny styrelse: Digitaliseringsstyrelsen, som overtager opgaver fra Økonomistyrelsen og dele af det nu nedlukkede IT- og Telestyrelsen.

De to nye styrelser – Moderniseringsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen - blev etableret med virkning fra 31. oktober. I første omgang er medarbejdernes opgaver og kontaktinformationer uændret.

To stærke styrelser

Moderniseringsstyrelsen samler Økonomistyrelsens, Finansministeriets departements og Personalestyrelsens opgaver med økonomistyring, overenskomster og ledelse i staten. Det giver et stærkt afsæt til at frigøre de betydelige ressourcer, der ligger i modernisering af de offentlige overenskomster, en bedre offentlig økonomistyring og i bedre ledelse.

Niels Gotfredsen, der kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriets departement, er konstitueret direktør for Moderniseringsstyrelsen.

Digitaliseringsstyrelsen samler kompetencerne vedr. digitalisering og velfærdsteknologi fra IT- og Telestyrelsen og Økonomistyrelsen for at styrke den digitale understøttelse af den offentlige sektor. Digitaliseringsstyrelsen skal bidrage til at fastlægge strategierne, at føre strategierne ud i livet til gavn for borgere og virksomheder og at gevinsterne ved at bruge de nye digitale muligheder høstes.

Tidligere direktør i Økonomistyrelsen Charlotte Münter er ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen.

Samme hjemmesider og kontaktinformation indtil videre

Der vil gå noget tid med at få organiseringen helt på plads. Det betyder også, at medarbejderne fra den tidligere Økonomistyrelse indtil videre kan kontaktes på de samme telefonnumre og e-mailadresser som hidtil.

www.oes.dk, www.perst.dk og www.itst.dk vil indtil videre fungere som indgang til information på internettet for både Digitaliseringsstyrelsens og Moderniseringsstyrelsens kunder. Der vil fortsat blive opdateret med nyheder, arrangementer mv. indtil der findes en varig løsning med nye hjemmesider.

Det visuelle udtryk for de to styrelser er under udvikling og vil blive taget i brug, så snart det er klar.

Læs hele Finansministeriets pressemeddelelse om reorganiseringen