Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen

Vi begynder dog først, når du klikker dig videre til næste side.

Læs mere om cookies

Undgå fald og snubleulykker og det relaterede sygefravær

17-02-2017 Løn og personale

Fald- og snubleulykker er skyld i over hver femte arbejdsulykke, der medfører mere end tre ugers sygefravær. Ulykkerne kan ofte forebygges med enkle tiltag.

En opgørelse fra Arbejdstilsynet viser, at snublen på jobbet står for mere end hver femte alvorlige arbejdsulykke, der medfører over tre ugers sygefravær. På kontorer og undervisningsinstitutioner er det hver fjerde alvorlige ulykke, der skyldes fald.

”Vi møder desværre ofte den holdning, at fald- og snubleulykker er noget, man ikke kan gøre noget ved.” siger Bent Horn Andersen, kontorchef i Arbejdstilsynet, og fortsætter: ”Men der er ofte et mønster i, hvad der sker, når det går galt. Derfor er det også muligt at forebygge mange af disse ulykker. Ofte handler det om små ændringer i det daglige. For eksempel at rydde op på gulve, undgå at løbe og sikre, at der er jævnt, der hvor man færdes.”

For at hjælpe med at forebygge fald- og snubleulykker har Arbejdsmiljøweb samlet en oversigt over hyppighed, årsager og eksempler på ulykker inden for forskellige brancher. Se oversigterne og få andre gode råd til at forebygge fald- og snubleulykker her.

Inspiration kan også hentes hos Syddansk Erhvervsskole, som var nomineret til Arbejdsmiljøprisen i 2016 efter at have halveret antallet af ergonomi- og faldulykker. Læs mere om hvordan Syddansk Erhvervsskole arbejdede med faldulykker her.

Læs mere om arbejdsmiljø i staten

Læs mere om Moderniseringsstyrelsens arbejde med at understøtte arbejdsmiljøet på de statslige arbejdspladser her.